Nog maar bij 36 inwoners Diemen positieve coronatest

Het aantal inwoners van Diemen die besmet bleken met corona is afgelopen week verder gedaald naar 36. Dat is 11 minder dan in week 2 en het laagste aantal sinds de zomer, blijkt uit het wekelijkse overzicht van de GGD Amsterdam. Het aantal bij inwoners van Diemen afgenomen testen lag met 375 niet veel lager dan de 398 van de voorafgaande week. In Diemen is daarmee in week drie bij 115 per 100.000 inwoners corona geconstateerd. Diemen scoort daarmee nog altijd hoger dan Ouder-Amstel/Duivendrecht maar zit wel in dezelfde categorie als de andere randgemeenten Amstelveen en Aalsmeer. In Amsterdam zelf kwam het aantal positieve coronatesten afgelopen week uit op 1.421, dat was 300 minder dan in de tweede week van dit jaar. Amsterdam zit daarmee op 163 gevallen per 100.000 inwoners.