Regen aan protesten tegen biomassacentrale Diemen

Op Twitter en andere sociale media regent het protesten tegen het plan van Vattenfall om de grootste biomassacentrale van Nederland te bouwen in Diemen. Dat komt vooral door een artikel in De Telegraaf onder de kop ‘Kolossale biomassacentrale in Diemen, niemand is er blij mee, toch dendert de trein voort’. Dat artikel is op Twitter inmiddels tientallen keren aangehaald. Bij velen krijgt GroenLinks, met name in Amsterdam maar ook in Diemen en Noord-Holland, de schuld dat de centrale er ondanks alle tegenstand toch gaat komen omdat die partij voor de vergunningen voor Vattenfall heeft gestemd. Het artikel en de protesten haken aan bij de actieweek die het Comité Schone Lucht deze week voert tegen de biomassacentrale in Diemen. Zaterdagmiddag staat de billboard bus van die actie op het Diemerplein. Maandag begint bij de rechtbank in Haarlem een rechtszaak die het comité en anderen hebben aangespannen tegen de verleende vergunningen.