Bird Brewerij Diemen met speciaal bier voor Warmetruiendag

Bird Brewery uit Diemen heeft het bier Brrrandgans gelanceerd, speciaal voor Warmetruiendag die op 5 februari wordt gehouden. De volle, donkere Pastry Stout (9,5%) is gebrouwen met donkere mouten, cacao, kokos en vanille. ‘’Onze specials staan in het teken van samen doen. We willen mensen activeren om deel te nemen aan initiatieven die wij mooi vinden,’’ vertelt oprichter Ralph van Bemmel van de in het Diemerbos gevestigde Bird Brewery/House of Bird. ‘’Warmetruiendag is zo’n initiatief dat wij echt ondersteunen: simpel, concreet en leuk. We vragen iedereen daarom om op 5 februari hun favoriete warme trui aan te trekken en de verwarming wat lager te zetten. Per graad besparen wij zo 6% energie en 6% CO2-uitstoot.’’ ‘’Om er extra warmpjes bij te zitten hebben wij daar een vol, donker bier bij gebrouwen,’’ aldus de andere oprichter Rik van den Berg. In het proeflokaal House of Bird is er bovendien een speciaal 2-gangendiner samengesteld bij het bier door chef-kok Daan. Dit alles is online te bestellen via de webshop.