Stembureaus

Diemen krijgt meer stembureaus voor Kamerverkiezingen

In Diemen worden voor de Tweede Kamerverkiezingen die voor 17 maart zijn gepland 19 stembureaus ingericht. Dat is meer dan de gebruikelijke 13 om zoveel mogelijk kiezers te spreiden. In elke stemlocatie mogen zich dan niet meer dan twee kiezers tegelijk bevinden en is een mondkapje verplicht. Daarnaast zijn de stembureaus vanwege corona drie dagen open, 15, 16 en 17 maart. In tegenstelling tot vorige jaren mogen er geen stembureaus komen in verzorgingstehuizen of scholen. Voor de twee verzorgingstehuizen in Diemen, De Diem en Berkenstede, waar normaal wel een stembureaus is gevestigd worden daarom mobiele stembureaus ingezet. Ouderen vanaf 70 jaar mogen in de hele verkiezingsweek per post stemmen. Verder deelt de gemeente Diemen mee dat er ondanks de strikte regels en het grotere aantal stembureaus voldoende mensen beschikbaar zijn om die stemlocaties te bemensen.