53 boetes voor overtreden van avondklok in Diemen

Tot nu toe zijn in Diemen 53 boetes uitgedeeld voor het overtreden van de avondklok. In de meeste gevallen is de controle en handhaving gebeurd door de politie, in een enkel geval door de gemeentelijke BOA’s. Dat heeft burgemeester Erik Boog van Diemen meegedeeld in de gemeenteraad. Op meldingen over het binnenlopen van winkelcentrum Diemerplein en afzonderlijke winkels zonder mondkapje deelt Boog mee dat er wel mensen zijn die daar een gerechtvaardigde vrijstelling voor kunnen hebben. Controle komt wel in het gedrang door de vele andere coronamaatregelen én het voorkomen van rellen in Diemen, aldus de burgemeester. Controle op het dragen van een mondkapje moet in principe worden uitgevoerd door winkeliers zelf. ‘’Maar ik kan me voorstellen dat dat vaak moeilijk is,’’ aldus de burgemeester.