Startend vliegverkeer Schiphol komt veel over Diemen

Van luchthaven Schiphol opstartende vliegtuigen maken zaterdag veelal gebruik van de Buitenveldertbaan. Dat betekent dat die toestellen bij het verdere opstijgen over Amsterdam en meestal ook direct over Diemen vliegen. Die situatie kan dat zaterdagavond laat duren, blijkt uit een melding van Bewoners Aanspreekpunt Schiphol BAS: ‘’In verband met een vrij krachtige tot stormachtige wind uit oostelijke richtingen zal tot vanavond circa 22:30 uur naar verwachting de Buitenveldertbaan(09) worden ingezet voor startend vliegverkeer en de Kaagbaan(06) voor landend vliegverkeer.’’ Het inzetten van die banen heeft te maken met het feit dat de veel-gebruikte Polderbaan van Schiphol tot eind april buiten gebruik is wegens groot onderhoud. Gebruik van de Buitenveldertbaan voor startende vliegtuigen zal in de komende weken dan ook vaker voorkomen.