IJsbaan

Diemer ijsbaan gaat wegens corona deze winter niet open

De Diemer ijsbaan gaat deze winter niet open. De coronabeperkingen maken dat onmogelijk, meldt de Diemer IJsclub op haar website. ‘’Het bestuur van de Diemer IJsclub heeft met pijn in het hart besloten om de natuurijsbaan op De Sniep deze winter niet open te doen. Door de regelgeving van de overheid, en in de lijn met de regels van de gemeente Diemen, is het voor de Diemer IJsclub helaas niet mogelijk om de natuurijsbaan open te stellen. Het bestuur vindt het in deze coronapandemie niet verantwoord. De avondklok is verlengd tot en met 2 maart, winkels en de horeca moeten tot die tijd de deuren gesloten houden en het wordt aanbevolen met niet te veel mensen bij elkaar te zijn en 1,5 meter afstand te houden. Het bestuur van de Diemer IJsclub is van mening dat wij dit op onze natuurijsbaan niet kunnen waarborgen.’’ De ijsclub vreest dat het te druk wordt als mensen eenmaal zien dat er geschaatst kan worden. Ook is handhaving van de 1,5 meter afstand nauwelijks mogelijk. ‘’De Diemer IJsclub moet het hebben van vrijwilligers en die willen wij het niet aandoen om voor politieagent te moeten spelen en als het mogelijk te druk wordt mensen weg te moeten sturen. Laten we hopen dat het we tijdens een volgende winter in een coronavrije wereld leven en dat we onze mooie natuurijsbaan dan weer open kunnen stellen voor het publiek.’’

(archieffoto)