Burgemeester Boog

Burgemeester Diemen eens met uitspraak avondklok

Burgemeester Erik Boog van Diemen zegt niet verbaasd te zijn over de uitspraak van de rechter in Den Haag over de avondklok. ‘’De rechter wijst terecht op de slechte onderbouwing van nut en noodzaak en het belang van een zorgvuldige besluitvorming bij een vergaande beperking van de bewegingsvrijheid van burgers,’’ aldus Boog. Hij deed die uitspraak op Twitter voordat het door de Staat aangespannen hoger beroep tegen het verbod op de avondklok werd behandeld. De Diemer burgemeester (D66) verklaarde zich half januari ook al een tegenstander van die maatregel. Toen schreef hij eveneens op sociale media: ‘’Avondklok gaat veel te ver. Staat niet in verhouding tot effect op virusbestrijding. Ik heb ook grote zorgen over gevolgen voor (psychisch) meest kwetsbare inwoners. Veel winst is nog mogelijk bij betere naleving huidig pakket.’’ Burgemeester Halsema van Amsterdam wilde dinsdagmiddag nog niet reageren op de juridische strijd rond de avondklok, zo meldt AT5.