Deen supermarkt Diemen krijgt andere eigenaar

Deen supermarkten wil haar 80 winkels en distributiecentra verkopen. 39 winkels zouden een Albert Heijn worden, 22 winkels een Vomar en 19 gaan naar de DekaMarkt-formule. Deen heeft nog niet bekend gemaakt welke winkel wat wordt. Aan te nemen valt dat Albert Heijn de winkel in winkelcentrum Diemerplein niet zal overnemen omdat AH daar al een XL-supermarkt heeft. Deen Diemen wordt dan vermoedelijk een Vomar of een DekaMarkt. Bij de overname behouden de winkelmedewerkers hun baan, heeft Deen meegedeeld. De verkoop moet nog wel worden goedgekeurd door de betrokken autoriteiten. Het zal dan ook de tweede helft van dit jaar worden voordat de zaken afgerond kunnen zijn. ‘’Om toonaangevend te blijven in de snel veranderende en competitieve foodretailmarkt zijn volgens de directie van DEEN de komende jaren forse inspanningen nodig. De supermarktketen zou met het oog op de toekomst flink moeten investeren in de mechanisatie van de logistiek en e-commerce. De omvang van de nodige investeringen heeft de familie in goed overleg met de directie doen besluiten om een andere strategische keuze te maken en het bedrijf te verkopen,’’ aldus de verklaring van Deen.