Claudia Sträter blijft

In Diemen gevestigde Miss Etam en Steps failliet

De modeketens Miss Etam en Steps, waarvan het hoofdkantoor gevestigd is op bedrijventerrein Stammerkamp in Diemen, zijn failliet verklaard. Het faillissement van de bedrijven die tegenwoordig bekend staan als Nb Team en Ms Team, is op 17 februari uitgesproken. Het filiaal van Miss Etam in winkelcentrum Diemerplein is al eerder gesloten. De modebedrijven behoorden vroeger tot het Belgische FNG dat in september zelf failliet ging. De Nederlandse tak werd onder de naam NXT Fashion gekocht door een bedrijvendokter die eerst al het toen ook in het complex op Stammerkamp in Diemen gevestigde Claudia Sträter verkocht. Ook werd een reeks filialen van Miss Etam gesloten. Omdat de nieuwe eigenaar de salarissen niet uitbetaalde, hadden de vakbonden nu het faillissement van de overgebleven merken aangevraagd. Hoeveel arbeidsplaatsen daarmee in Diemen verloren gaan, is niet bekend.