School Diemen

School Noorderbreedte Diemen dag dicht om corona

Brede basisschool Noorderbreedte in Diemen-Noord is vrijdag gesloten omdat er vier besmettingen met corona zijn geconstateerd. Dat sluit aan op de voorjaarsvakantie die maandag toch al zou beginnen en die de hele volgende week duurt. Noorderbreedte gaat volgens plan op maandag 1 maart ook weer open. Al eerder moest ook de Sint Petrusschool in Diemen dicht wegens een aantal coronagevallen. Die sluiting duurde toen eveneens één dag. Bij inwoners van Diemen zijn vorige week in het algemeen slechts 29 coronabesmettingen geconstateerd. Dat waren er minder dan de 43 in de voorafgaande week, wat vermoedelijk komt door tijdelijke sluiting van de testlocaties wegens het winterweer, aldus de GGD Amsterdam. Het totaal aantal uitgevoerde testen bij inwoners van Diemen lag met 298 ook aanzienlijk lager dan de 955 van een week eerder.