Middelbare school Diemen

Middelbare school in Diemen moet in 2023 startenl

De gemeente Diemen en de Open Schoolgemeenschap Bijlmer (OSB) blijven samen werken aan een middelbare school in Diemen. Gabri Maessen is onlangs als adjunct-directeur van de OSB aangetrokken. Hij zal als kwartiermaker een eigen school in Diemen voorbereiden. Het streven is om uiterlijk in augustus 2023 met een middelbare school in Diemen te starten. Oorspronkelijk was het de bedoeling om de nieuwe school als nevenvestiging van de OSB onder de naam OSD (Open Schoolgemeenschap Diemen) van start te laten gaan op 1 augustus 2019. Hoewel er in voldoende aanmeldingen waren voor een Diemense school bleef het aantal aanmeldingen van de havo-vwo leerlingen achter bij de verwachtingen waardoor het plan toen niet doorging. De gemeente Diemen en de OSB zijn altijd in gesprek gebleven over het project. ”De verdere groei van de gemeente Diemen én de wens om voor Diemense jongeren dicht bij huis een goede onderwijsvoorziening te hebben, rechtvaardigen dat,” stelt gemeente. Wethouder Jeroen Klaasse van onderwijs: ‘‘Het afgelopen schooljaar moest het voortgezet onderwijs door de coronacrisis alle zeilen bijzetten om het onderwijs zo goed mogelijk door te laten gaan. Begrijpelijk dat de prioriteit tijdelijk niet lag bij de opening van een nieuwe vestiging. In het verleden zijn al belangrijke stappen gezet en ik ben blij dat de gemeente en de OSB nu blijven samenwerken om een middelbare school in Diemen mogelijk te maken. Dat vergt een zorgvuldige voorbereiding, bijvoorbeeld op het gebied van huisvesting en onderwijsconcept. We streven nu naar opening van een Diemense middelbare school in uiterlijk 2023.’