winkelcentrum

Waarschuwing winkeliers Diemerplein om coronaregels

De gemeente Diemen heeft twee winkeliers in Winkelcentrum Diemerplein een tweede waarschuwing gegeven voor overtreden van de corona voorschriften voor Click & Collect. Er zijn tot nu toe echter geen boetes of dwangsommen aan winkeliers opgelegd. De betrokken winkeliers is een ‘voornemen tot last onder dwangsom’ gestuurd nadat ze al eerder een waarschuwing voor een andere overtreding hadden gekregen. ‘’Zo’n ‘voornemen tot last onder dwangsom’ is ook te beschouwen als een waarschuwing. Pas wanneer nogmaals wordt geconstateerd dat ze de regels overtreden, zouden ze daadwerkelijk moeten gaan betalen. Dat is nu dus niet aan de orde,’’ aldus een woordvoerder van de gemeente Diemen. Bovendien overlegt de gemeente opnieuw met de winkeliersvereniging van Diemerplein om nog eens goed de spelregels voor Click & Collect, de precieze uitleg en de handhaving helder te krijgen. ‘’De gemeente heeft eerder de spelregels aan alle ondernemers kenbaar gemaakt, maar wil graag meer duidelijkheid verschaffen als dat nodig is. De gemeente begrijpt dat dit een moeilijke tijd voor ondernemers is, maar aan de andere kant moeten de landelijke coronaregels ook gehandhaafd worden. Over de wederzijde verwachtingen gaan we graag in gesprek,’’ aldus de woordvoerder.