Inwoners Diemen-Zuid hebben meer dan 2.500 auto’s

In Diemen-Zuid zijn in totaal 2.570 auto’s geregisteerd. Dat betekent dat er 77 auto’s per 100 huishoudens in die wijk zijn, aldus een opgave van de gemeente. De hoogste auto-dichtheid doet zich in de Anne Frankwijk waar één auto per huishouden is geregisteerd. Dan volgt de wijk Biesbosch aan de ‘overkant’ van de Gooiseweg met een autodichtheid van 95 per 100 huishoudens. In Akkerland gaat het om 89 auto’s per 100 adressen, in Bomenrijk om 85. De laagste autodichtheid wordt gemeten bij de flats van Beukenhorst waar 49 geregistreerde voertuigen per 100 huisnummers voorkomen. De gegevens zijn opgenomen in de documentatie over het plan om de busbaan in Diemen-Zuid open te stellen voor alle autoverkeer in combinatie met enkele andere verkeersmaatregelen.