Coronaproject voor studenten in Diemen geen succes

Een project om studenten in Diemen aan het werk en daardoor schuldenvrij te houden slaat niet aan. Hoewel er bij het in oktober gestarte project 12 tot 14 werktrajecten bij de Stichting Welzijn Diemen zijn aangeboden, is slechts één student daadwerkelijk via dat traject aan het werk. ‘’Het is tot nu toe zeer lastig om de juiste studenten te bereiken. De hoop is dat de wijziging van de Wet gemeentelijke schuldhulpverlening dit makkelijker gaat maken. Ook gaat de Key vanaf nu studenten melden waar zij al een betalingsregeling mee hebben. De verwachting is dat hier veel studenten tussen zullen zitten die in het project passen. Daarnaast worden er verdere ingangen tot de campus gezocht,’’ aldus de gemeente, die het project wel heeft verlengd. De studentensteun is opgezet in samenwerking met MaDi en De Key en in principe gericht op bewoners van de complexen aan de Rode Kruislaan en de Bergwijkdreef die bij die laatstgenoemde corporatie in beheer zijn.