droogte

Vijf aanhoudingen bij hennepkwekerij Diemen-Noord

Bij het oprollen van een professionele hennepkwekerij in een appartement in Diemen-Noord heeft de politie afgelopen weekend vijf personen aangehouden. Na een anonieme melding en vervolgonderzoek kon de politie ingrijpen. Vervolgens is op last van burgemeester Erik Boog de woning direct gesloten. De woning werd niet bewoond en alleen maar gebruikt voor criminele activiteiten. Ook was er sprake van het illegaal aftappen van stroom. Nog geen twee weken geleden werden ook al twee professionele hennepkwekerijen in woningen in Diemen-Noord ontdekt en geruimd. ‘’Door de (tijdelijke) sluiting van de woning zijn de criminele en brandgevaarlijke activiteiten gestopt en kan het huurcontract snel worden ontbonden. Zo kan de woning snel weer verhuurd worden aan een echte woningzoekende. Gemeente en politie in Diemen werken actief samen om criminele activiteiten in woningen en bedrijfspanden te stoppen,’’ stelt de burgemeester.