In Diemen 94 boetes voor overtreden avondklok

In Diemen zijn in de eerste maand na het instellen van de avondklok op 23 januari door de politie 94 boetes uitgeschreven voor het overtreden van die regels. De gemeente vindt wel dat het merendeel van de inwoners zich goed aan de avondklok houdt, aldus een coronabrief aan de gemeenteraad. Ook hoefde in Diemen tot nu toe nergens te worden opgetreden wegens te grote drukte. ‘’Tijdens het mooie winterweer zijn veel mensen erop uitgetrokken. Op sommige momenten was het drukker op bepaalde locaties, maar er hoefde niet te worden ingegrepen. De anderhalve meter afstand werd meestal goed in acht genomen. De politie heeft nog wat mensen met alcohol en hier en daar een POP-UP tafeltje met versnaperingen geconstateerd, maar daar waar mensen werden aangesproken is door hen direct opvolging gegeven aan gevraagde. Verder waren er geen bijzonderheden.’’