Corona testbus trekt 75 bezoekers per dag in Diemen

In de corona testbus zijn gedurende de eerste zes dagen van de plaatsing in Diemen 472 personen getest. Het aantal testen ligt daarmee gemiddeld rond de 75 per dag, meldt de gemeente. De testbus heeft vorige week bij winkelcentrum Kruidenhof in Diemen-Zuid gestaan maar is nu weer gestationeerd aan de voorzijde van het gemeentehuis in het centrum. Na een verlenging blijft de rijdende testlocatie tot en met 14 maart op die locatie staan. Verder meldt de GGD Amsterdam dat de afgelopen week bij 69 inwoners van Diemen een besmetting met corona is vastgsteld. Een week eerder waren dat er nog 45. Het aantal uitgevoerde testen bij inwoners van de gemeente kwam met 841 een stuk hoger uit dan de 706 van een week eerder. De besmettingsgraad vergeleken met het aantal afgenomen testen lag daarmee afgelopen week op 8,2 vergeleken met 6,3 in week 7.