InHolland

Persoonsdata Hogeschool Inholland gehackt

Hackers hebben de persoonsgegevens van 56.000 studenten en medewerkers van Hogeschool Inholland buitgemaakt. De onderwijsinstelling heeft ook een grote vestiging bij Holland Park in Diemen-Zuid. Hogeschool Inholland heeft berichten van de Volkskrant over de hack bevestigd. β€œDe gegevens van mensen met een specifiek account van onze digitale leeromgeving worden te koop aangeboden. We hebben hen gevraagd extra alert te zijn op digitale zaken die ze niet vertrouwen. En we hebben iedereen geadviseerd het wachtwoord te veranderen,” aldus een woordvoerder. Hogeschool Inholland heeft de inbreuk gemeld bij de Autoriteit Persoonsgegevens. Momenteel wordt onderzocht hoe de hack heeft plaatsgevonden en wat er precies is gestolen. Het gaat om onder andere mailadressen, fysieke adressen en versleutelde wachtwoorden. Hogeschool Inholland vertrekt binnen enkele jaren uit Diemen-Zuid naar een nieuwe locatie in Amsterdam-Zeeburg.