Studenten Diemen in actie tegen hanengekraai bij flats

Bewoners van de studentenflats aan de Rode Kruislaan in Diemen zijn een petitie gestart tegen de overlast van hanen in de buurt. Dat meldt Folia, het journalistieke medium voor, over en door studenten, docenten en medewerkers van de Universiteit van Amsterdam. Volgens de studenten kraaien de buurthanen zo hard dat ze slecht kunnen slapen en niet met ramen open kunnen studeren. Studenten zeggen daarnaast ‘meermaals de neiging te hebben gehad om de beesten de nek om te draaien’. Een enkeling noemt het ‘hoog tijd voor een goeie pan coq au vin’, aldus meldt Folia. De studenten willen de petitie gebruiken om de problemen aan te kaarten bij Buurtbemiddeling Diemen. Mogelijk gaat het om hanen die worden gehouden op de aan het studentencomplex grenzende volkstuinen langs de spoordijk.