Corridor door Diemen-Centrum drukker door afsluiting

Bij de grootschalige werken voor de aanleg van een spoorviaduct bij Station Diemen zijn sinds deze week zowel het fietspad als het voetpad langs de Ouddiemerlaan tussen de rotonde en het station aan de zijde van de Rode Kruislaan afgesloten met grote hekken. Dat betekent dat voetgangers en fietsers tussen Diemen-Centrum en het station of Diemen-Noord in beide richtingen gebruik moeten maken van het voet/fietspad aan de kant van de Martin Luther Kinglaan. Dat is al tijden eveneens afgeschermd met grote hekken zodat uitwijken naar het gras niet mogelijk is en er op drukke tijden ‘Vondelpark-achtige’ toestanden ontstaan. Dat komt mede doordat de doorgang van het station naar de ML Kinglaan eveneens al tijden is verdwenen. Aan de andere zijde is het nu ook niet meer mogelijk om achterom de flats van de Rode Kruislaan richting het station te lopen. Omwonenden van het project zijn daarvan niet op de hoogte gesteld. Informatie over het project is eveneens moeilijk te vinden. De gemeente Diemen verwijst naar opdrachtgever ProRail maar daar dateert het laatste bericht over het grote project in Diemen van 7 mei vorig jaar.