Gemeente vraagt inwoners: waarom is Diemen een dorp?

‘’Diemen wordt ook wel een dorp genoemd. Voor sommige Diemenaren geeft de hechte gemeenschap een dorps gevoel. Passend bij het dorpse karakter is ook de lage dichtheid aan woningen (in vergelijking met Amsterdam), de kerken, de ontmoetingsplekken, de wekelijkse markt op het plein, de verschillende festivals, evenementen en de (sport) verenigingen.’’ Dat stelt de gemeente Diemen in een inleiding op een onderzoek(je) over waarom Diemen een dorp wordt genoemd. ‘’Geeft Diemen u een dorps gevoel? En wat maakt Diemen dorps in uw ogen?’’ Gekozen kan worden uit de opties: ‘veel mensen kennen elkaar en zeggen elkaar gedag’, ‘vanwege de activiteiten en evenementen (voor de lockdown)’, ‘vanwege de (sport)verenigingen’, ‘vanwege hoe Diemen eruit ziet: de woningen, de kerken en ontmoetingsplekken’ of ‘ik vind Diemen dorps wanneer ik dit vergelijk met Amsterdam.’ De andere mogelijkheid is ‘Nee, ik vind Diemen niet dorps,’ terwijl ook de optie ‘Anders’ beschikbaar is. De resultaten worden gebruikt bij de voorbereiding van een zogenaamde Omgevingsvisie. De poll is te vinden op www.diemen.nl/omgevingsvisie.