Vogelroute voor kinderen geopend in Diemerbos

In het Diemerbos is een 1.200 meter lange vogelroute voor kinderen geopend. De Birdroute is een initiatief van House of Bird, Staatsbosbeheer, Vogelbescherming Nederland, Daarom Diemen en Metalbird om kinderen spelenderwijs meer te leren over vogels en natuur. Bij het proeflokaal House of Bird – nu als takeaway – in het Diemerbos is een knapzak met zoekkaart en wat lekkers op te halen (kosten 5 euro). Boswachter Anne Voorbergen is enthousiast over het initiatief: ‘’Kinderen leren spelenderwijs meer over vogels en natuur. Meedoen is simpel. Haal een knapzak bij House of Bird, vind de 10 vogels op de Birdroute en verdien een officieel vogeldiploma én medaille!” Ralph van Bemmel, mede-oprichter van House of Bird, is een beetje jaloers op de deelnemers. “Van jongs af aan ben ik met een verrekijker te vinden in de natuur. Als kind ging ik al op vogelkamp naar Schiermonnikoog, maar een vogeldiploma van de boswachter heb ik nooit gehaald. Ik weet zeker dat je mij daar heel blij mee had gemaakt!” Het Diemerbos werd in de jaren ‘90 aangeplant en is intussen een paradijs voor natuurliefhebbers. “Het Diemerbos is een prachtig stuk natuur,” vertelt wethouder Jeroen Klaasse. “We zijn als gemeente trots dat we met de Birdroute spelenderwijs kinderen meer kunnen leren over natuur. Een mooi initiatief dat onze gemeente nog leuker maakt.”