Werk Sportpark Diemen wacht op rechtszaak honkbalclub

De gemeente wacht met de opdracht voor de herinrichting van Sportpark Diemen op de uitspraak in de rechtszaak die honkbalclub TIW-Survivors heeft aangespannen tegen de gedwongen verhuizing naar Amsterdam. Die uitspraak wordt volgende week verwacht. De nieuwe velden zouden toch nog na de zomer in gebruik kunnen komen. B&W hebben het definitieve ontwerp voor het vernieuwde sportpark bij Plantage de Sniep vastgesteld. Daarin zijn nog enkele aanpassingen gedaan na opmerkingen van de sportclubs en omwonenden. Zo komen er voor de gekapte 35 bomen 45 terug en is er ook meer groen tussen de velden, komt het nieuwe bruggetje niet direct in het verlengde van de Maalderij en is er meer ruimte voor fietsparkeren. Ook komt er een betere directe verbinding tussen het eerste voetbalveld en de kantine van SV Diemen. “Sportpark De Diemen wordt zoveel als mogelijk ingericht volgens de sportieve wensen van de verenigingen”, aldus wethouder Jeroen Klaasse van sport en recreatie. “Maar dat niet alleen. Voor het waterveld van de hockeyvereniging kiezen we voor een duurzame variant. Het sportpark krijgt een groene, natuurlijk uitstraling en we houden rekening met de wens van omwonenden om het (te) hard rijden van brommers over de nieuwe fiets- en voetgangersbrug te ontmoedigen.”