Prikkers zwerfvuil in wijken Diemen slaan handen ineen

De vele prikkers van zwerfvuil in Diemen willen de handen ineen slaan. Op een nieuwe Facebook groep ”Diemen prikt vuil!” hebben zich al een aantal vrijwilligers gemeld. In vrijwel alle wijken van Diemen zijn al lange tijd individuen of groepjes mensen regelmatig op pad om het zwerfvuil op te halen. Initiatiefnemer Maarten van de Velde wil met de Facebook groep die activiteiten wat meer proberen te bundelen. ‘’Mijn streven is minimaal 1x per maand te prikken. Als de avondklok eraf is en het langer licht is zou dat op een avond kunnen zijn of een dag in t weekend ! Ik doe dit sinds kort met iemand in een wijk in Amsterdam! En dacht: dat kan ook in Diemen je bent buiten , je doet wat voor je leefomgeving. Ik ben van mening dat als ‘t er steeds schoner uit ziet het ook blijft ! Ik doe dit ook door Corona. Je komt met een reden buiten ! En uiteraard houden we de Corona regels in acht, je loopt toch ver uit elkaar !’’