Diemen Nieuws

Diemen ‘heeft goede afspraken over klimaatactie’

De gemeente Diemen heeft goede afspraken gemaakt met de organisatoren van de zondag voor het gemeentehuis in het centrum te houden klimaatactie. Daarbij zijn ook de wegens corona geldende beperkingen, bijvoorbeeld over het aantal deelnemers, vastgesteld. Burgemeester Erik Boog van Diemen heeft een brief van een aantal collega-burgemeesters aan milieu-activisten met de dringende oproep zich zondag tijdens de aangekondigde klimaatacties aan de coronaregels te houden daarom ook niet ondertekend. Hij deelt echter de boodschap van de andere burgemeesters wel: ‘’Er moet ruimte zijn voor demonstratie en betoging, maar dat kan niet onbegrensd in deze coronatijd. In Diemen zijn er met de organisatie daarom goede afspraken gemaakt en zijn op basis van de Wet Openbare Manifestaties beperkingen vastgesteld. Daar is ook begrip voor. Dat zou in alle gemeenten moeten gebeuren. Het is heel logisch om lokaal maatwerk te leveren en duidelijke voorwaarden te stellen,” verklaart Boog tegenover diemerkrant.nl.