Stembureaus

Diemen weer nauwelijks aanwezig bij verkiezingen

Van de maar liefst 1.047 kandidaten op het één meter lange stembiljet voor de verkiezingen van de Tweede Kamer komen er maar twee uit Diemen. Dat zijn Jan Sikking, fractievoorzitter van de Onafhankelijke Partij Diemen in de gemeenteraad, die op een elfde plaats staat op de Lijst Henk Krol en Hemmie Kerklingh op plaats 12 bij Code Oranje. Gezien de voorspellingen maakt geen van die twee kandidaten kans op een Kamerzetel. Bij de grote partijen blinken kandidaten uit Diemen door afwezigheid. De VVD en D66 hebben in kieskring Haarlem de maximale tachtig kandidaten opgegeven maar daar is niemand uit Diemen bij. Ook bij het CDA met 61 kandidaten, GroenLinks met 50 en de PvdA met 49 ontbreekt de plaatsnaam Diemen volledig. De verkiezingen vinden woensdag 17 maart plaats maar enkele stembureaus zijn ook maandag en dinsdag open voor zogenaamde risicogroepen. Ouderen vanaf 70 jaar kunnen per post stemmen maar dat stembiljet moet dan wel vandaag, vrijdag, op de bus.