Diemerkrant.nl

Amsterdam wil windmolens in directe omgeving Diemen

Amsterdam denkt er over een mega-windmolen te plaatsen op Science Park naast verkeersknooppunt Watergraafsmeer en daarmee in de directe omgeving van een flink deel van Diemen. De locatie Science Park is veranderd in kansrijk nu Amsterdam windmolens op IJburg heeft geschrapt. Op de locatie bij Diemen zou een turbine van 150 meter hoog kunnen komen, waarschuwt de actiegroep Windalarm Amsterdam. Binnen de invloedsfeer van 1.500 meter rond zo’n installatie liggen grote delen van Diemen-Noord en Centrum.  ‘’Aangezien in het buitenland normen bestaan van 1.500 meter vanaf bebouwing gaan een flink deel van de mensen die binnen deze cirkel wonen dit zeker merken bij hun nachtrust,’’ schrijft de actiegroep. De gemeente Amsterdam overweegt ook windmolens te plaatsen aan de andere zijde van Diemen bij het Diemerbos, de Stammerdijk en elders in dit gebied. Diemen zelf is eveneens nog bezig met een groot aantal zoeklocaties voor windmolens.