Doek gevallen voor honkbalclub TIW-Survivors in Diemen

TIW-Survivors, de honk- en softbalclub die al sinds de jaren 1970 is verbonden met Diemen, moet definitief het veld ruimen. De gemeente heeft alle recht om het huurcontract voor het honkbalveld op Sportpark Diemen op te zeggen. Dat heeft de rechtbank van Amsterdam uitgesproken in een door de Diemer honkbalclub ingesteld beroep tegen die opzegging, meldt het bestuur van TIW-Survivors op haar FB-pagina. De gemeente verbant honkbal naar Amsterdam en geeft de voorkeur aan de recent opgerichte hockeyclub die na de zomer op een vernieuwd Sportpark Diemen mag gaan spelen. ‘’Tot ons groot verdriet hebben wij vandaag vernomen dat de rechter ons verzoek inzake de rechtszaak tegen de gemeente Diemen, niet heeft gehonoreerd. Dit is heel jammer. Als bestuur zullen we ons beraden wat de mogelijkheden zijn, zo kort voor de start van het honk- en softbalseizoen. En deze met onze leden te overleggen.  Het verhaal van TIW-Survivors is zeker niet over, maar een gezond vervolg vergt een ontzettend grote inspanning, moeilijke keuzes, zonder enige garantie op succes. Wij willen ons blijven inzetten zodat iedereen met een honk- softbalhart in de regio plezier kan beleven aan onze sport,’’ aldus de verklaring van het bestuur.