Betaald parkeren bedrijventerrein Verrijn Stuart Diemen

B&W van Diemen willen betaald parkeren invoeren op bedrijventerrein Verrijn Stuart. Dat gebeurt op verziek van het bestuur van Ondernemend Diemen. B&W vragen die ondernemersvereniging nu een standpunt in te nemen over het plan. Bedrijventerrein Verrijn Stuart ligt omsloten door gebieden waar een blauwe zone geldt. Het is één van de laatste gebieden in Diemen waar nog ‘vrij’ parkeren geldt. In de praktijk blijkt dat veel ‘buurtvreemde’ parkeerders gebruik maken van de openbare parkeerplaatsen op Verrijn Stuart, onder meer vanwege het grote aantal hier gevestigde bedrijven. Verder maakt de nabijheid van metrostation Verrijn Stuart het aantrekkelijk hier te parkeren. Het bestuur van Ondernemend Diemen heeft in 2019 en 2020  aangegeven behoefte te hebben om het parkeren op bedrijventerrein Verrijn Stuart te reguleren, aangezien te weinig openbare parkeerplaatsen beschikbaar zijn voor werknemers en bezoekers van bedrijven. Het college wil de plannen na ontvangst van een reactie van OD in mei opnieuw bespreken.