D66 grootste in Diemen, GroenLinks verliest fors

D66 is bij de Kamerverkiezingen de grootste partij in Diemen geworden. D66 haalde 18,8 procent van de stemmen, 4,3 procent meer dan in 2017. De VVD is met 18,4 procent op minieme afstand tweede maar zag in Diemen het percentage wel dalen met 1,6. GroenLinks, in de gemeenteraad van Diemen de grootste partij, moest 5,8 procent inleveren en komt daarmee op 9 procent. De PVV haalde met 8,6 procent 3,1 procent minder. De PvdA daalde één procent naar 7,3 procent. De SP kwam met 5,3 procent 2 procent lager uit terwijl de Partij voor de Dieren met een winst van één procent naar 5,3 procent op gelijke hoogte met de SP is gekomen. Verder komt het CDA in Diemen nu op 4,7 procent, haalt nieuwkomer Volt 4,3 procent, komt BIJ1 op 4,0 procent en haalt Forum voor Democratie 3,9 procent. Lijst Henk Krol, met raadslid Jan Sikking als plaatselijke kandidaat, kwam niet verder dan 0,1 procent van de stemmen in Diemen.