Diemen Nieuws

Diemen verrast door plan windmolens op Sciencepark

B&W van Diemen zijn verrast dat het Sciencepark door de gemeente Amsterdam als zoekgebied voor windenergie is aangemerkt. Diemen dacht dat het Sciencepark, dat vlak bij delen van Diemen ligt, als zoekgebied niet in beeld was. Het college wil graag duidelijkheid krijgen van Amsterdam waarom het Sciencepark in de recente plannen als zoekgebied op de kaart is gezet en welke gedachte erachter zit. ‘’Het college gaat er vanuit dat Amsterdam nog geen concreet plan heeft voor het Sciencepark en dat Amsterdam, net als Diemen dat doet voor de eigen zoekgebieden, een open proces organiseert waarbij aan het einde van de rit ook ‘nee’ een uitkomst kan zijn.’’ Het college van Diemen wil ook met Amsterdam, Gooise Meren en Weesp de aanpak van de zoekgebieden in het Diemerbos verder bespreken. Hier hebben zowel Amsterdam als Diemen zoekgebieden aangewezen voor windenergie. Deze gebieden in de zogenaamde Diemerscheg grenzen aan elkaar en aan de gemeente Gooise Meren en Weesp. ‘’Hier moet je nog meer samen optrekken. Wij vinden het niet logisch dat Diemen en Amsterdam deze zoekgebieden afzonderlijk verder gaan verkennen. In de RES voor de regio Noord-Holland Zuid werken we aan één en de zelfde opgave. Wij pleiten daarom voor een gemeentegrens overschrijdend zoekgebied zodat we met één open en transparant proces, in samenhang de voors en tegens van windmolens in dit gebied kunnen afwegen. Dit is ook duidelijker voor betrokken inwoners van vier gemeenten en andere belanghebbenden die willen meepraten,’’ aldus het college van Diemen.