D66 Diemen ‘ongelofelijk blij’ met resultaat

D66 Diemen is juichend over de uitslag van de Kamerverkiezingen waarbij de partij in Diemen met 3.073 stemmen en een percentage van 18,8 procent de grootste is geworden. Rick Poelwijk, fractievoorzitter voor D66 in de gemeenteraad van Diemen, stelt: ‘’Wij zijn ongelofelijk blij met het resultaat, ik kon mijn ogen bijna niet geloven toen ik de cijfers zag! Landelijk lijkt het nu op een evenaring van ons beste resultaat ooit, en in Diemen zijn we de grootste geworden. Het laat zien dat er behoefte is aan een sterk progressief geluid, en ik hoop ook dat wij als lokale afdeling dit momentum gaan vasthouden. Uiteraard wil ik daarnaast de VVD feliciteren met hun overwinning. Hopelijk wordt er nu een kabinet gevormd dat de klimaatcrisis gaat aanpakken, dat gaat investeren in onderwijs en de rechtsstaat gaat versterken. Want dat is keihard nodig!’’