‘Groene’ containers in laagbouw Diemen verdwijnen snel

De ondergrondse afvalcontainers voor groente-, fruit- en tuinafval worden binnenkort in alle laagbouwwijken in Diemen weggehaald. De gemeente kondigt dat aan met stickers op de containers zelf. In plaats daarvan krijgt elke laagbouw woning in Diemen een aparte éigen GFT-rolcontainer. Die worden in de laatste week van maart uitgedeeld; tot dan blijven de ondergrondse GFT-containers ook staan. ‘’De brief over de komst van de GFT-rolcontainers is onderweg,’’ heeft de gemeente op Twitter laten weten. Iedere bewoner van een laagbouwhuis in Diemen dient die aparte GFT-container te accepteren, heeft de gemeente eerder meegedeeld. Volgens de gemeente maakt dat het makkelijker om GFT gescheiden te houden van restafval. De GFT-container wordt één keer per twee weken maar in de zomer elke week geleegd. Ophalen van het restafval wordt dan echter niet elke week maar om de week gedaan.