Aantal coronatesten Diemen komt fors lager uit

In de afgelopen week is bij 778 inwoners van Diemen een coronatest afgenomen. Dat was 17 procent minder dan een week eerder. In week 10 stond er de gehele week nog een testbus voor het gemeentehuis van Diemen, in de afgelopen week was er geen plaatselijke testlocatie meer aanwezig. Het aantal positieve testen kwam afgelopen week met 40 ook een stuk lager uit dan de 56 van de week daarvoor. Het aantal positieve gevallen vergeleken met het totaal aantal uitgevoerde testen lag met 5,1 wel een stuk lager dan de 6,0 van een week eerder. Per 100.000 inwoners is het aantal besmettingen bij inwoners van Diemen nog gedaald naar 128, dat is veruit het laagste getal in de regio Amsterdam. Alle overige gemeenten komen ruim boven de 200 uit met Amstelveen aan kop met 296 positieve gevallen per 100.000 inwoners.