Diemen begint grote ‘wisseltruc’ met rolcontainers

De gemeente Diemen begint volgende week met een grote ‘wisseltruc’ met de rolcontainers bij vrijwel alle laagbouwwoningen. In die week van 29 maart tot en met 2 april krijgen die woningen aan huis twee nieuwe rolcontainers, één voor GFT-afval en één voor restafval, afgeleverd. Die zijn beide 140 liter tenzij bewoners een andere hebben besteld. In veel gevallen zou dat een kleinere container voor restafval dan de huidige kunnen betekenen. Die oude rolcontainer voor restafval wordt pas de volgende week, van 5 tot en met 9 april, van de straat gehaald na de reguliere afvalinzameling door Meerlanden. Die oude containers worden alleen meegenomen als ze leeg zijn, volle blijven dus staan. Vanaf die week 14 wordt restafval nog maar één keer per twee weken opgehaald. GFT wordt eveneens tweewekelijks opgehaald maar in de maanden mei tot en met september elke week. De ophaaldagen zijn digitaal beschikbaar bij Meerlanden, ofwel via een app ofwel via afvalkalender.meerlanden.nl. In het kader van de hele operatie worden zo goed als alle ondergrondse containers voor GFT afval verwijderd.