Geen treinen op station Diemen-Zuid dit weekend

Dit weekend rijden er geen treinen van en naar station Diemen-Zuid. ProRail gaat nieuwe geluidsschermen aanleggen bij Plantage de Sniep en moet daartoe het treinverkeer stil leggen. Tegelijk wordt in station Diemen-Zuid een roltrap vervangen en wordt bij dit station een nieuwe wissel aangelegd. β€˜β€™In Plantage De Sniep zijn ruim 1100 nieuwe woningen gebouwd. De huidige geluidsmaatregelen blijken echter onvoldoende te zijn. Vandaar dat ProRail is gevraagd, door de gemeente Diemen, om nieuwe geluidsschermen aan te leggen. Dit gebeurt over een totale lengte van ruim 600 meter,’’ meldt het spoorbedrijf. Komend weekend wordt grondonderzoek verricht, wordt geboord aan de viaducten en wordt een loopbrug aangebracht zodat de verdere werken uitgevoerd kunnen worden zonder het treinverkeer te verstoren. Deze werkzaamheden kunnen enige overlast veroorzaken. Verder rijden er in het weekend van 24 april geen treinen bij station Diemen. Dan wordt de tijdelijke overweg bij de Ouddiemerlaan aangelegd.