Diemen krijgt certificaat Diervriendelijke Gemeente

Diemen heeft van Stichting Dierenlot het certificaat Diervriendelijke gemeente ontvangen. Diemen werd vorig jaar door inwoners aangemeld voor de verkiezing ‘Diervriendelijke gemeente 2020’ van DierenLot en veroverde een plek bij de laatste drie, naast Zwolle en Purmerend. Omdat door de coronamaatregelen de verkiezing niet kon doorgaan, krijgt Diemen nu net als de andere twee gemeenten een certificaat voor diervriendelijkheid en automatisch een plek in de shortlist voor de volgende verkiezing. Stichting Dierenlot waardeert het dat Diemen zich niet alleen aan de wettelijke verantwoordelijkheden houdt, maar zich op een laagdrempelige manier extra inzet om goed voor de huisdieren en wilde dieren in de gemeente te zorgen. Voorbeelden zijn de ruime mogelijkheden voor honden om los te lopen en de eerste hondenspeelplaats die vorig jaar werd geopend (foto). Diemen kiest voor beplanting en bomen die aantrekkelijk zijn voor zoveel mogelijk verschillende vogels en insecten en houdt daar ook in het maaibeleid rekening mee. Voor wilde dieren als de ringslang worden samen met IVN Natuurwerkroep en de boswachters broeinesten aangelegd.

(Foto Gerrit Alink)