School Diemen

Directie basisscholen Diemen regelt zelf coronatesten

Directeur Hans Ploeg van Florente, de koepel van de Diemer basisscholen De Ark, De Kersenboom, Noorderbreedte, De Octopus en Het Atelier, heeft zelf sneltesten op het coronavirus voor de leerkrachten geregeld. Dat moet er voor zorgen dat leerkrachten sneller aan het werk kunnen en het lesgeven zo veilig mogelijk blijft, verklaart Ploeg tegenover NH Nieuws. Bij Florente gaat het om sneltesten waarvan de uitslag binnen twintig minuten bekend is. Bij een positief resultaat wordt de leerkracht direct gewaarschuwd, negatieve testen horen ze aan het eind van de dag.  ‘’Anders was ik een leraar twee hele dagen kwijt geweest bij een afspraak met de GGD. Nu weten ze binnen twintig minuten gewoon meteen wat de stand van zaken is”, zegt Ploeg. De directeur van Florente heeft de sneltesten geregeld in samenwerking met een commercieel testbedrijf, meldt de Noordhollandse nieuwssite.