Omleiding en tijdelijke overweg in centrum Diemen bijna klaar

De tijdelijke omleiding en spoorwegovergang in het centrum van Diemen krijgen steeds meer vorm. De rotonde van de Ouddiemerlaan en de Rode Kruislaan/Martin Luther Kinglaan is zo goed als afgerond en de tijdelijke weg langs de flats in die laatste straat is klaar. Ook aan de kant van de Harmonielaan is het werk nagenoeg voltooid. In het laatste weekend van april gaat ProRail de tijdelijke overweg bij station Diemen aanleggen. Ook moet dan gezorgd worden voor toegang tot de perrons. Het treinverkeer tussen Amsterdam-Muiderpoort en Weesp ligt dat weekend stil. Eind april wordt de tijdelijke route dan in gebruik genomen en kan ProRailĀ  beginnen met het feitelijke werk aan het nieuwe spoorviaduct in de Ouddiemerlaan. Dat project, waarvoor aan beide zijden van het spoor grote werkterreinen worden aangelegd, moet in de loop van 2023 opgeleverd worden.