Versteende Diemen doet mee aan NK Tegelwippen.

De gemeente Diemen doet mee aan het Nederlands Kampioenschap Tegelwippen. Daarbij gaat het er om tegels uit de tuin te verwijderen en die te vervangen door gras, bloemperken of ander groen. Diemen gaat de strijd aan met Zaanstad om de vraag wie de meeste ‘gewipte’ tegels kan halen. Inzet van die competitie is de prestigieuze Gouden Tegel. Bewoners worden uitgenodigd die verwijderde tegels te melden via nk-tegelwippen.nl. Het verwijderen van zoveel mogelijk tegels is belangrijk omdat Diemen één van de vijf meest versteende gemeenten van Nederland is, benadrukt wethouder Matthijs Sikkes die ook de eerste tegel in Diemen heeft gewipt. ‘‘Het is heel makkelijk: tegel eruit, plantje erin. Kijk eens kritisch naar je tuin of je een plekje hebt waar tegels eigenlijk helemaal niet nodig zijn. Ook de gemeente zelf gaat in de openbare ruimte tegels vervangen door groen.’’ De wethouder legt op Facebook ook met filmpjes uit hoe een tegel gewipt kan worden. Het NK Tegelwippen wordt voor het tweede jaar op rij georganiseerd en vindt plaats in meer dan veertig gemeenten.

(archieffoto)