Nieuwe directeur GC-Diemen

Huisarten Diemen weten nog niet wanneer vaccinatie start

De huisartsen bij de gezondheidscentra in Diemen weten nog niet wanneer ze met de vaccinatie tegen corona kunnen beginnen. Dat blijkt uit een mededeling op de website: ‘’Op verschillende fronten wordt inmiddels zo snel mogelijk gevaccineerd tegen COVID-19. Ook wij als huisartsen dragen hier aan bij door te vaccineren met het AstraZeneca-vaccin. De eerste regio`s in Nederland hebben dit vaccin inmiddels ontvangen. Onze regio en ons centrum nog niet. Wij weten op dit moment nog niet wanneer wij het vaccin zullen ontvangen en wanneer we patiënten kunnen uitnodigen voor vaccinatie.’ Wel is bekend welke mensen eerst het vaccin krijgen: mensen geboren in 1956 en 1957, mensen met zwaar overgewicht en bepaalde mensen met Down-syndroom. ‘’Als wij weten wanneer wij vaccins gaan ontvangen en kunnen beginnen met inenten, zullen wij de patiënten uit deze eerste groepen een uitnodiging sturen voor vaccinatie. Wij weten helaas niet wanneer andere patiënten aan de beurt komen voor vaccinatie, dat bepaalt de overheid.’’