Bus Lijn 44 door vergeten afslag vast op rotonde Diemen

Het incident waarbij een bus van lijn 44 dinsdag aan het eind van de middag vast kwam te zitten op de rotonde van de Muiderstraatweg en de Prins Bernhardlaan in het centrum van Diemen is te wijten aan een menselijke fout. Een bestuurder van één van de bussen was bij Diemen Sniep verkeerd gereden. Daarbij is ook nog eens de dieseltank van de bus open gescheurd waardoor het voertuig uiteindelijk met een zware kraanwagen uit zijn positie moest worden bevrijd. Door het ongeval was tram 19 van en naar Diemen enige tijd gestremd terwijl andere bussen van lijn 44 naar Diemen-Noord om moesten rijden. Een woordvoerder van het GVB benadrukt dat er verder geen meldingen zijn binnengekomen  van buschauffeurs over problemen met die desbetreffende rotonde.