Openbare schaaktafel bij speelplaats Diemen-Noord

Bij een opnieuw ingerichte speelplaats aan de Rietgors in Diemen-Noord heeft de gemeente een openbare schaaktafel laten plaatsen. De komende tijd komen er ook nog bomen en planten omheen. Zodra de graszoden goed zijn aangehecht gaan de hekken weg en kan er volop geschaakt en gespeeld worden op deze locatie in de wijk Vogelweide. Al geruime tijd worden in het hele land op allerlei soorten locaties van dit soort openbare schaaktafels geplaatst, zo blijkt uit de website Urban Chess. ”De schaaktafels zorgen voor verbinding tussen jong en oud, aan de schaaktafel is een praatje snel gemaakt. Ook kunnen er activiteiten worden georganiseerd als schaakworkshops voor kinderen en volwassenen of schaken voor een goed doel,” aldus initiatiefnemer Jesús Medina Molina.

Foto gemeente Diemen