Omleiding voor spoorviaduct centrum Diemen bijna rond

De omleidingsroute in het centrum van Diemen, die nodig is om voor de aanleg van een spoorviaduct in de Ouddiemerlaan, is zo goed als klaar. Deze week zijn wegwerkers nog bezig met de belijning en de verdere afwerking. ProRail is ook begonnen met de voorbereidingen voor de tijdelijke overgang bij station Diemen. Daarvoor worden ook nachtelijke werkzaamheden uitgevoerd. Omwonenden zijn daar, naar hun zeggen, opnieuw niet over geïnformeerd door het spoorbedrijf of door de gemeente. ProRail gaat in het laatste weekend van april de nieuwe overweg verder aanleggen en het station in het centrum van Diemen aanpassen. Aan welke zijde de perrons dan komen, kan het spoorbedrijf niet meedelen. Vanwege de werkzaamheden rijden er van vrijdag 23 april tot en met zondag 26 april geen treinen van en naar station Diemen. NS zet dan vervangend busvervoer in. Het is de bedoeling dat de omleiding dan op maandag 27 april in gebruik wordt genomen.