Eerste paal nieuwbouw Koninklijke Saan Diemen geslagen

Aan de Overdiemerweg in Diemen is woensdag de eerste paal geslagen voor de nieuwe vestiging van Koninklijke Saan. Piet Saan senior, oud-directeur en lid van de 3e generatie Saan, verrichtte samen met zijn jongste achterkleinzoon Lars (2) de symbolische handeling. Het bijna 125 jaar oude familiebedrijf bouwt hier een nieuw hoofdkantoor, technische dienst en opslagfaciliteiten. Het was een Corona-proof bijeenkomst met een bescheiden groep, bestaande uit aandeelhouders, management team van Saan en de bouwers. “Wij hadden dit moment graag grootser gevierd met alle medewerkers en omwonenden, maar dat is nu helaas nog niet mogelijk”, zegt Rutger Alferink, Algemeen directeur van Saan. “Wat ik wel heel erg leuk vind, is dat Piet Saan dit eerste paal moment heeft kunnen doen. Hij is nu 93 jaar en opa van onze aandeelhouders en zijn achterkleinzoon Lars is van de 6e generatie. Samen met zijn vader en broer sloeg hij in 1977 de eerste paal van onze huidige vestiging en nu is hij getuige van deze nieuwbouw.” Saan is nu meer dan 50 jaar gevestigd aan de Weesperstraat in Diemen. Daar is het bedrijf inmiddels uit haar jasje gegroeid en de panden voldoen niet meer aan de moderne eisen. Bovendien is de locatie tussen de woonwijken en de begraafplaats niet meer ideaal. In overleg met gemeente Diemen, die Saan graag als werkgever in Diemen behoudt, is een nieuwe plek gevonden. Er is een stuk grond aangekocht van Vattenfall aan de andere zijde van de A1 vlakbij de Uyllanderbrug naar IJburg. “Onze nieuwe locatie ligt dicht bij de snelweg en dicht bij het water. Een ideale uitvalsbasis voor onze dienstverlening op het gebied van Kraanverhuur en Industriële Verhuizingen. En natuurlijk helemaal voor onze Bouwlogistieke ambities voor de regio Groot Amsterdam” vertelt Rutger Alferink. Saan verwacht eind dit jaar te kunnen verhuizen.