Nachtelijk werk aan aanleg tijdelijke overweg Diemen

ProRail gaat in het weekend van vrijdag 23 april tot en met maandag 26 april bij station Diemen de tijdelijke overweg aanleggen in de omleidingsroute voor de bouw van het spoorviaduct in de Ouddiemerlaan. Het spoorinfra bedrijf waarschuwt omwonenden dat de werkzaamheden dag en nacht doorgaan en overlast kunnen veroorzaken. In dat laatste lange) weekend van april rijden er geen treinen van en naar station Diemen. NS zet zoals gebruikelijk vervangend busvervoer in. Vanaf 26 april start de aannemer met de werkzaamheden voor de realisatie van de spooronderdoorgang zelf. Dat gaat om het bouwrijp maken van de Ouddiemerlaan, onder andere het verwijderen van asfalt en aanpassing aan het riool. Ook hiervan kunnen omwonenden enige overlast ervaren. ProRail deelt verder mee dat aan beide zijde van de omleidingsroute, die de naam Tijdelijke Ouddiemerlaan krijgt, bushaltes komen. De huidige bushaltes op de Oudiemerlaan gaan buiten dienst.