Ook dit jaar aangepaste Dodenherdenking in Diemen

De Dodenherdenking op 4 mei zal ook dit jaar weer in een aangepaste vorm plaatsvinden. Vanwege de coronamaatregelen is er weer gekozen voor een zeer bescheiden ceremonie zonder publiek. Daarbij zal een kleine afvaardiging van het college van B&W en van het comité Diemen 1940-1945 bloemen leggen bij het herdenkingsmonument bij het gemeentehuis. Bij die kranslegging zal vanwege de beperkingen geen publiek aanwezig zijn. Kransen en bloemen die normaal gesproken gelegd worden door andere organisaties, zullen dan ook op verschillende tijdstippen door medewerkers van de gemeente neergelegd worden bij het monument. Ook bij de andere herdenkingsmonumenten aan de Muiderstraatweg, de Overdiemerweg en op Rustoord zullen zoals gebruikelijk kransen worden gelegd. Bijzonderheid is dat daarbij kinderen van de Kinderraad een rol zullen hebben. Zij zullen kransen leggen bij deze drie monumenten. Inwoners die zelf bloemen willen leggen bij het monument achter het gemeentehuis, kunnen dat -met inachtneming van de coronaregels- doen na 14.00 uur.