Zoektocht Geocaching door heel Diemen op komst

DaaromDiemen gaat samen met de 15-jarige Jasper Apeldoorn door de hele gemeente caches verstoppen om geocaching ook in Diemen mogelijk te maken. Jasper heeft er zelf al een aantal in de Diemerpolder verstopt maar dat wordt nu verder uitgebreid. ‘’Er zijn verschillen in moeilijkheidsgraad maar wij houden het simpel zodat het voor de beginnende geocacher in Diemen leuk wordt om te doen,’’ zegt Linda Scherpenzeel van DaaromDiemen. De gemiddelde cache is een kokertje waar het logboekje als opgerold stukje papier in zit. Maar het kunnen ook ander voorwerpen zijn, zoals een doosje, flesje, een plastic bakje etc. ‘’Het enige wat je moet doen is de app ‘geocaching’ op je mobiel downloaden. Vervolgens kun je op de plattegrond precies zien waar een cache verstopt moet zijn. Heb je een cache gevonden dan schrijf je in het logboekje (vaak een stukje papier) je naam en datum op de dag dat je daar was. Daarna leg je keurig het kokertje of ander voorwerp waarin het logboekje is verstopt terug op de plek.’’ Jasper zelf is tijdens vakanties in Nederland en in het buitenland al geruime tijd bezig om samen met zijn ouders en broertje caches te zoeken.