Natuurbeweging juicht: bever is terug in Diemer Vijfhoek

Voor het eerst in tweehonderd jaar zijn er weer bevers gesignaleerd in Noord-Holland, met name in de Diemer Vijfhoek in Over-Diemen. Ook in Muiderberg en Velsen zijn bevers gesignaleerd, meldt de Zoogdiervereniging. Vermoed wordt dat ze een oversteek hebben gemaakt uit Flevoland waar zich een grote kolonie bevindt. ‘’Echt fantastisch nieuws, nu hopen dat ze blijven en volgend jaar zelf jongen krijgen,’’ zegt Michael Baars van de Zoogdierenvereniging. Nico Jonker, ecoloog bij de provincie Noord-Holland, vult aan: “Zeker de Diemer Vijfhoek met het water, moeras en moerasbos is een echt beverwalhalla. Als er maar genoeg te knagen is aan bomen, want dat doen bevers. Dat is hun voornaamste voedsel en daar maken ze hun burchten van.” 

Foto Provincie Noord-Holland